Magazin

Szponzorált tartalom

Egészséges gyömbér

A gyömbér évezredek óta gyógyító élelmiszerként van számon tartva, hiszen rengeteg csodás hatása van a szervezetre. Azt már tudjuk, hogy pontosan mi is az a kandírozott gyömbér? Ez a finom csemege leegyszerűsítve tulajdonképpen cukrozott gyömbér.

Nem is érdemes ezt a finom rágcsálnivalót túlízesíteni, fűszerezni, hiszen a gyömbérnek önmagában is karakteres íze van, a cukor csak előhozza az enyhén csípős aromáját.

Nem mondható kalóriaszegény édességnek, de nem is ezért érdemes fogyasztani. A cukortartalma ellenére, a kandírozott gyömbér roppant egészséges rágcsálnivaló. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ugyanakkor az emésztést is segíti.

A gyömbér kiváló élettani hatásairól ódákat lehet zengeni, de a sokoldalú felhasználási módjairól sem szabad megfeledkezni. A kandírozott gyömbér csak egy a sok fogyasztási lehetőségből, hiszen ez fűszernövény és gyógynövény egyszerre. Sós és édes ételekben egyaránt nagyon finom. Beletehetjük sokfajta édes süteménybe, gyümölcskenyérbe, salátákba, ugyanakkor teát is főzhetünk belőle.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás