Szponzorált tartalom
A gyömbér évezredek óta gyógyító élelmiszerként van számon tartva, hiszen rengeteg csodás hatása van a szervezetre. Azt már tudjuk, hogy pontosan mi is az a kandírozott gyömbér? Ez a finom csemege leegyszerűsítve tulajdonképpen cukrozott gyömbér.
Nem is érdemes ezt a finom rágcsálnivalót túlízesíteni, fűszerezni, hiszen a gyömbérnek önmagában is karakteres íze van, a cukor csak előhozza az enyhén csípős aromáját.
Nem mondható kalóriaszegény édességnek, de nem is ezért érdemes fogyasztani. A cukortartalma ellenére, a kandírozott gyömbér roppant egészséges rágcsálnivaló. Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ugyanakkor az emésztést is segíti.
A gyömbér kiváló élettani hatásairól ódákat lehet zengeni, de a sokoldalú felhasználási módjairól sem szabad megfeledkezni. A kandírozott gyömbér csak egy a sok fogyasztási lehetőségből, hiszen ez fűszernövény és gyógynövény egyszerre. Sós és édes ételekben egyaránt nagyon finom. Beletehetjük sokfajta édes süteménybe, gyümölcskenyérbe, salátákba, ugyanakkor teát is főzhetünk belőle.